Bouw

Op het gebied van woning- & utiliteitsbouw heeft Niersman al vele bijzondere en innovatieve projecten afgerond. Een groot team van gemotiveerde medewerkers zet zich dagelijks in om voor opdrachtgevers mooie, bijzondere en functionele gebouwen te realiseren. Niersman treedt daarbij op als hoofdaannemer en regisseur.

De nadruk ligt op de voorbereiding van elk project, de continue afstemming met de opdrachtgever en het totale overzicht over elke bouwopdracht. Het sterkst is de organisatie in de uitvoering van projecten met een ‘driehoek’ van eigen regisseurs: de uitvoerder op de bouwplaats, de werkvoorbereider in de binnendienst en de projectleider als schakel.

Bij de uitvoering van de projecten wordt gekozen voor vaste, betrouwbare partners – zowel leveranciers als onderaannemers – waardoor de kwaliteit van het werk onbetwist is. Deze werkwijze resulteert in een minimum aan afstemverliezen of faalkosten en een concurrerende prijs.

Het bouwbedrijf is constant in beweging en dat moet ook. Met ontwikkelingen op het gebied van machinale productie en prefabricatie worden steeds meer eisen gesteld aan de medewerkers. Opleiding en scholing staan daarom centraal. Niersman groeit daardoor steeds mee met de markt en maakt gebruik van de modernste (bouw)technieken.

Woningbouw

In de woningbouw heeft Niersman al diverse bijzondere, innovatieve projecten afgerond. In diverse gebieden worden op middengrote schaal nieuwbouw wijken gebouwd.

niersman-duyfrak-4

Dit gaat verder dan alleen de bouw; Niersman brengt zijn kennis ook in als het gaat om bijvoorbeeld de verhardingen (wegen) en voorzieningen in de wijk. De kennis van de markt en de marktbehoefte in de regio’s waarin het bedrijf opereert, is groot.

niersman-duyfrak-2

Utiliteitsbouw

Mensen brengen vaak een groot deel van hun dag door in kantoren en bedrijfsgebouwen Niersman onderkent dit en laat dit bij de realisatie van utiliteitsgebouwen meetellen. Ontwikkeling en realisatie sámen met de opdrachtgever staat dus voorop.

niersman-mulder-3

Niersman richt zich op middelgrote projecten zoals bedrijfs(verzamel)gebouwen en scholen. De projecten in de utiliteit komen voort uit zowel de markt als de eigen projectontwikkelingportefeuille. Niersman combineert de regie in dit soort projecten met de uitvoerende activiteiten. Er is in de organisatie expertise aanwezig voor alle stappen in het traject, van het opzetten van een Programma van Eisen, de locatiekeuze, bouwvorm en –volume tot het begroten van de bouwkosten. Uiteraard coördineert het bouwbedrijf de inzet van eventuele onderaannemers en leveranciers.

niersman-vollenhovenkade-1

Renovatie

Het belangrijkste kenmerk van een renovatie is de dagelijkse confrontatie met nieuwe uitdagingen. Zowel inpandig als aan de buitenzijde loop je tegen onverwachte zaken aan.

niersman-jan-van-nassaustraat-1

Bovendien blijft het pand tijdens het project vaak bewoond of moet het bedrijfsproces kunnen doorlopen. Dit maakt een strakke regievoering en een goede planning nog belangrijker. Dagelijks overleg met de opdrachtgever houdt de communicatiestroom gedurende het project op gang. Voor renovatie is daarnaast ambachtelijke kennis nodig. Niersman is ingericht op maatwerk. In het eigen magazijn kunnen razendsnel specifieke onderdelen worden nagemaakt, zoals plinten en kozijnprofielen. Hier komt de achtergrond als familiebedrijf om de hoek kijken. Renovatie wordt vaak gecombineerd met een stuk restauratie of nieuwbouw. Ook dit kan Niersman uitstekend verzorgen.

niersman-jan-van-nassaustraat-2

Kleinbouw

Niet bij alle werken hoeft fulltime een uitvoerder aanwezig te zijn. Deze projecten vallen bij Niersman onder de noemer ‘kleinbouw’.

niersman-janland-2

Het kan gaan om nieuwbouw, restauratie of renovatie en ook onderhoud voor vaste opdrachtgevers als TNO en Heineken. Voor hen is Niersman een betrouwbare en flexibele partner die er is bij zowel gepland onderhoud als spoedklussen. Binnen kleinbouw werken circa 15 medewerkers die allemaal beschikken over een bestelbus met alle gereedschappen en materialen. Zij zijn in staat om een villa te bouwen, maar ook om een klemmende deur te repareren. En natuurlijk alles daar tussenin. Uiteraard is er ondanks het ontbreken van een uitvoerder op het werk wel dagelijkse centrale aansturing door een bedrijfsleider.

niersman-kleinbouw-uitbouw
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search