Woningbouw

LIV ofwel ‘THE FIZZ’ Leiden

Niersman Projectontwikkeling heeft haar nieuwbouwontwikkeling LIV in Leiden verkocht aan International Campus. Het complex, dat door IC zal worden beheerd onder de naam ‘The Fizz Leiden’, omvat 394 studentenwoningen en is gelegen op een centrale locatie in Leiden (Ypenburgbocht). LIV bestaat uit twee duurzame gebouwen die met een brug met elkaar verbonden zijn. De bouw van de gebouwen staat gepland voor Q1 2022. De verwachte realisatie is Q3 2023.

LIV is een ontwerp van Kokon Architectuur & Stedenbouw en biedt studio’s en appartementen aan de groeiende groep studenten in de stad Leiden. De studio’s variëren in grootte van circa 24-35m², de appartementen variëren van 32-48m². Naast de zelfstandige woonruimte voor de studenten biedt het complex veel ruimte voor algemene voorzieningen, zowel in de brug tussen de twee gebouwen als in de hal op de begane grond die toegang geeft tot een gemeenschappelijke groene binnentuin.

De ontwikkeling voldoet aan alle duurzaamheidseisen, waaraan veel aandacht is besteed aan het ontwerp. Dit komt onder meer tot uiting in het gebruik van zonnepanelen, een sedumdak, de opvang van regenwater, een warmtepomp, etc.

Het project

Start bouw

2022

Plaats

Leiden

Contractvorm

Eigen ontwikkeling

Opdrachtgever

Niersman Projectontwikkeling B.V.

Architect

Kokon Architectuur & Stedenbouw

Vergelijkbare referenties

Woningbouw

Santfort 13 woonwerkunits

Zandvoort
Ontwikkeling & bouw

Klavertuin

Poeldijkerhout
Woningbouw

Boerhaavecomplex

Leiden
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search